Fiatalok Lendületben Program

Nemzetközi kapcsolattal foglalkozó civil szervezetek vezetőinek képzése

2011.június 23-27.

Nagy-Britannia – London

A program csak és kizárólag az ifjúsági munkára és az ifjúságvédelmi munkára volt fókuszálva. A cél az volt, hogy a nem formális keretek között tevékenykedő ifjúsági munkások munkáját megfelelő szakképzettséget vagy képzettséget igazoló papírral tudják ellátni, az adott országokban, nem formális keretek között. A résztvevő országok képviselői, Albánia, Szerbia, Litvánia Olaszország Anglia és Magyarország más-más szinten, és más célokkal rendelkeztek a tréning tartalmát illetően. Mivel a nem formális oktatás kereteiről volt szó, sok esetben a mi célunk és részvételi szándékunk eltért a többiekétől. A tréning témája elvárta az egyes szervezetektől a meglévő struktúrák ismertetését.

Téma volt egy erre épülő értékelési rendszer kidolgozása és a keretek megteremtése egyes országokban. Részletekbe menően az egyes ifjúsági munkával foglalkozó diákok fejlődésének értékelésével foglalkozó használható, nyomon követhető értékelési rendszer kidolgozása a cél.
A résztvevő országok a program kidolgozásának a segítségére az angol minták bemutatásával kaptak. Előadók érkeztek különböző területekről, akik bemutatták az angliai ifjúsági munka felépítését annak minden szegmensét. Az utolsó nap minden országnak a saját profiljába beleillő kész programot kellett kidolgozni, melyet a nap végén bemutattak.

Találkozhattunk ifjúsági munkásokkal, akik fejlődésükről és élményeikről beszéltek, illetve portfólióikat mutatták be. Több helyi közösséget és NGO’k által működtetett ifjúsági központot is meglátogattunk.

London 2011.06.24

London 2011.06.25